Volledig scherm
Doelpuntenmaker Jelle Galema op archiefbeeld. © BSR Agency

HC Den Bosch verliest belangrijke slag bij HGC

Na de stunt tegen Kampong van vorige week, stonden de hockeyers van Den Bosch vandaag met lege handen. HGC, concurrent in de strijd om de play-offtickets, was in Wassenaar met 3-2 (2-1) te sterk.

Austin Smith (strafcorner) en de weer fitte Jelle Galema konden met hun doelpunten niet voorkomen dat Den Bosch de derde nederlaag van het seizoen leed. Voor HGC scoorden Kenta Tanaka, Maico Casella en Steijn van Heijningen

Door het verlies zakten de Bosschenaren naar de vierde plek op de ranglijst. De ploeg van Eric Verboom haalde tot nu toe 15 punten in 8 wedstrijden. HGC, dat nog een duel tegoed heeft, neemt de derde plaats over met 16 punten. Kampong, dat ook een wedstrijd minder speelde, staat met een punt minder dan Den Bosch op de vijfde plaats.

Volgende week staat een voor de hoofdklasse uniek dubbelweekend op het programma. Voor het eerst wordt er dan niet op vrijdagavond gehockeyd maar op zaterdagmiddag. Den Bosch speelt dan in eigen huis de derby tegen Tilburg. Een dag mag Den Bosch opnieuw thuis aantreden, dan is Pinoké de tegenstander

  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.