Volledig scherm
Archieffoto HC Tilburg. © Pix4Profs / Joris Knapen

HC Tilburg verlaat laatste plaats in hoofdklasse

De hockeyers van HC Tilburg hebben de laatste plaats op de ranglijst van de hoofdklasse verlaten. De Tilburgse formatie weet na de zondagse 2-4 (2-2) winst op Hurley in Amstelveen drie ploegen onder zich. Met de confrontaties tegen Bloemendaal en Kampong in het verschiet, weet coach Jeroen Delmee dat zijn ploeg moet gaan stunten om de komende weken verder te stijgen op de ranglijst.

Tilburg stond al vlot met 0-1 voor door een goal van Jaïr van der Horst, maar verloor daarna langzamerhand het initiatief. Hurley kwam op 2-1 maar vlak voor rust scoorde de debuterende Australiër Damon Steffens in de stromende regen de gelijkmaker uit een strafcorner. Na de met een kwartier verlengde pauze vanwege de hevige regenval was het Jip Krens die uit een strafbal voor 2-3 zorgde. Steffens maakte er na een klein uur spelen 2-4 van uit opnieuw een strafcorner en bewees zo meteen nogmaals zijn waarde voor de Tilburgse formatie.

Coach Jeroen Delmee zag Jip Krens twintig seconden voor tijd nog wel tegen een rode kaart aanlopen. ,,Ik heb de beelden nog niet gezien, maar men sprak van een kopstoot. Daar ben ik niet blij mee. Hurley was dan wel erg aan het provoceren, maar dat moet je gewoon niet doen. Daarmee benadeel je je eigen ploeg.” Wel tevreden was Delmee vanzelfsprekend met de winst en het debuut van Steffens.

,,De winst zorgt er voor dat we wat lucht hebben in de aanloop naar de wedstrijden tegen Bloemendaal en Kampong want die staan bovenaan. We moeten dus op zoek naar een stunt. Damon deed het heel goed, dus hopelijk trekt ‘ie die lijn door. Federico Fernandez was afgelopen week nog in Argentinië om nog wat papierwerk in orde te maken. Nu ligt alles bij het UWV en de IND dus hopelijk komt ook zijn licentie deze week rond. Dan krijgen we ook weer wat meer power en mogelijkheden in de aanval en op het middenveld.”