Volledig scherm
Wedstrijdbeeld Heroes Den Bosch. © photo: Robert Verboon

Heroes Den Bosch laat niets heel van Apollo Amsterdam

Heroes Den Bosch heeft in de eredivisie met 113-67 gewonnen van Apollo Amsterdam. Halverwege het duel was de stand 55-29.

De thuisploeg begon moeizaam aan het duel met de nummer laatst. De Bosschenaren keken lange tijd tegen een achterstand aan in het eerste kwart. Opvallend moment in de openingsfase was dat het licht uitviel tijdens een aanval van Heroes. Na een korte onderbreking kon er verder worden gespeeld. 

Ondanks de zwakke start van het Bossche team werd het eerste kwart afgesloten met een 21-18 voorsprong. Dat was te danken aan een driepunter van debutant Boy van Vliet. Daarna denderde de thuisploeg door. Het team nam steeds verder afstand van de Amsterdammers. Na het tweede kwart was de stand 55-29.

De Bossche zege kwam na rust niet meer in gevaar. De voorsprong groeide in het derde kwart, die werd afgesloten met een 82-40 stand. Heroes doorbrak in het vierde kwart de grens van honderd punten na een driepunter van Boy van Vliet. Uiteindelijk eindigde het duel na een driepunter van Norbert Thelissen in 113-67.