Heroes Den Bosch op archiefbeeld.
Volledig scherm
Heroes Den Bosch op archiefbeeld. © Jan Verhoeven

Heroes komt tekort tegen Donar en gaat onderuit

In Groningen heeft Heroes Den Bosch een nederlaag moeten incasseren. Een magere start, waarna de Bosschenaren bij rust vijftien punten achter stonden, kwam de basketballers duur te staan. Groningen won met 79-69.

Niet voor de eerste keer dit seizoen opende Heroes pover. Hierdoor keek het al hauw tegen een fikse achterstand aan. Ook in het tweede kwart was Donar de betere ploeg, hoewel achterin Heroes wel iets beter stond.

In het derde kwart leek Heroes de rug te rechten. Met een mooie serie scores naderden de bezoekers Donar even tot op vijf punten. Het ware met name Elijah Wilson (18 punten) en Henry Caruso (17 punten) die de Bosschenaren in de wedstrijd hielden. 

Toch begon de ploeg weer op tien punten achterstand aan het vierde kwart. Daarin speelde Heroes opnieuw wat sterker en kwam het zelfs even op twee punten, waarna

Groningen orde op zaken stelde en weer verder uitliep. Door de zege loopt Groningen twee punten uit op Heroes, dat nu op vier punten achter staat. De Bosschenaren staan op gelijke hoogte met Landstede, dat ruim won van Apollo Amsterdam en tot nu toe drie wedstrijden minder speelde. De wedstrijd in Rotterdam tussen Feyenoord en Leiden werd gestaakt bij een 16-10 stand voor de thuisploeg vanwege een probleem met de schotklok.