Volledig scherm
Wedstrijdbeeld van Groningen - Heroes. © BSR Agency

Heroes lijdt in Groningen eerste nederlaag: ‘De cadeautjes kwamen uit de hemel gevallen’

Na zeges op Leeuwarden en Den Helder was er zaterdagavond even geen reden tot juichen voor Heroes Den Bosch. De ploeg beleefde een zware avond in Groningen en verloor met 91-75.

En eigenlijk leek het er geen moment op Heroes met de volle buit terug naar Noord-Brabant zou reizen. Na Q1 leidde Groningen al ruim met 26-14 en ondanks een treffer van Stefan Wessels aan het einde van Q2 was de ruststand 48-25 in het voordeel van de noorderlingen. ,,We waren onder de indruk van het fysiek van Groningen”, stelde trainer Jean-Marc Jaumin na afloop. ,,Zo'n groot verschil had ik niet verwacht.‘’

Maar toch was er even weer wat hoop, want Heroes speelde sterk in de derde periode en verkleinde de achterstand aanzienlijk: 65-53. ,,Ik ben erg trots op hoe we ons terug hebben geknokt. Met name onze jonge jongens moet ik een compliment maken. Norbert (Thelissen, red.) en Stan (van Velzen, red.) lieten zich gelden. Aan de vechtlust ontbrak het niet in de tweede helft.”

In Q4 zette de thuisploeg een tandje bij en won het uiteindelijk -toch vrij overtuigend- met 91-75. Een lastige avond voor Heroes in het verre Groningen. ,,In het laatste kwart kwamen de cadeautjes uit de hemel vallen voor Groningen. Die pakten ze feilloos uit”, concludeerde Jaumin.