Volledig scherm
Wedstrijdbeeld. © Tim Gerth.

Heroes maakt het zichzelf onnodig moeilijk tegen Aris Leeuwarden

Heroes Den Bosch heeft in eigen huis met de nodige moeite afgerekend met Aris Leeuwarden. De thuisploeg had geen topdag nodig om te winnen van de Friezen, maar toen er zand in de motor kwam in het vierde kwart, kwam Leeuwarden onnodig dichtbij. Heroes won uiteindelijk met 82-71.

Na een slordig begin nam Heroes al vrij snel het initiatief. De Bosschenaren liepen uit, terwijl Leeuwarden lang op vier punten bleef staan. Na een korte stuiptrekking aan het einde van het eerste kwart, kwam de zege niet meer in gevaar voor Heroes.

Dat was voor een groot deel te danken aan Nathan Krill. De lange Amerikaan liet zien niet alleen onder de basket sterk te zijn, maar ook goed te kunnen schieten. Beide kwaliteiten werden onderstreept door het feit dat Krill vlak na aanvang van de tweede helft van de wedstrijd al op een double-double stond: meer dan tien punten én rebounds dus.

In het vierde kwart kwam Leeuwarden tien punten terug, toen Heroes vijf minuten lang niet tot scoren kwam. Zelfs Krill kon die ban niet doorbreken toen hij binnen de lijnen kwam. Toch werd de wedstrijd geen moment echt spannend.

Ook de concurrenten van Heroes wonnen hun wedstrijden gemakkelijk. Donar won van BAL Weert, terwijl Leiden afrekende met Apollo Amsterdam. Zondag speelt koploper Landstede thuis tegen Feyenoord, dat tweede staat.