Sjoerd Marijne, archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjoerd Marijne, archieffoto. © AFP

Hockeycoach Marijne in India: ‘Probeer doemdenken te vermijden’

Hockeycoach Sjoerd Marijne beleeft de coronacrisis vanuit India. Hij woont in een veilige omgeving, kan met zijn ploeg gewoon blijven trainen en is blij met Facetime. ,,Maar, zonder zielig te willen doen, ik heb nu niets om naar uit te kijken. Dat is lastig.”

Door Rik Spekenbrink

Als Sjoerd Marijne de campus in Bangalore verlaat voor een boodschap, wordt hij bij terugkeer getemperatuurd. Niemand komt het complex, zeg maar het Papendal van India, op zonder goede reden. Zo wordt geprobeerd het coronavirus buiten de deur te houden. ,,Alleen sporters en teams die zich gekwalificeerd hebben voor de Olympische Spelen zitten hier nog.”

Zo ook de Brabantse coach (45) en zijn hockeysters. India plaatste zich eind vorig jaar via een kwalificatiewedstrijd voor Tokio. De voorbereiding wordt nu ruw verstoord door de mondiale gezondheidscrisis. Al is de situatie in India niet helemaal te vergelijken met die in Europa, met 332 besmettingen en vijf doden op een land van zo’n 1,3 miljard inwoners. ,,Misschien speelt de warmte een rol”, zegt Marijne. ,,Of er wordt hier veel minder getest, ik ben geen expert. Maar van paniek merk ik hier nog weinig. Dat komt ook door de manier waarop men hier leeft. Als je iets overkomt, is het je lot.”

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.