Volledig scherm
Archieffoto HC Den Bosch. © Orange Pictures/Bert van Berkum

Hockeyers Den Bosch spelen gelijk, krijgen geen hulp uit Amsterdam en lopen play-offs mis

De mannen van HC Den Bosch zijn er niet in geslaagd om voor een daverende stunt te zorgen op de laatste speeldag van de hoofdklasse. Amsterdam won gewoon van Pinoké (3-2) waardoor de play-offs onbereikbaar waren voor de Bosschenaren. Zelf speelde de ploeg van Eric Verboom met 2-2 gelijk tegen Oranje-Rood.

Die wedstrijd had het hoe dan ook moeten winnen om uitzicht te houden op de play-offs. Maar na een snelle 2-0 voorsprong voor Amsterdam ebde het geloof al snel weg bij zowel Den Bosch als Oranje-Rood.

Na de 1-1 ruststand gingen beide ploegen niettemin voor de winst en ontspon zich een aantrekkelijk duel waarin de Bosschenaren de beste kansen kregen. Meer dan een punt zat er echter niet in voor Den Bosch, waar Nicolas Della Torre in zijn laatste wedstrijd twee keer scoorde.

Den Bosch besluit de hoofdklasse door het gelijkspel, net als vorig seizoen, als zesde.

  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”