Volledig scherm
Archieffoto. © Johan Manders/Orange Pictures

Hockeyers Oss stranden in het zicht van de haven

De hockeyers van eersteklasser Oss hebben het in eigen huis niet af kunnen maken en verloren met 2-3 (2-1). De ploeg speelde het beslissingsduel met overgangsklasser IJsseloever. Daardoor missen de Ossenaren op een haar na promotie naar de overgangsklasse.

,,Dit is echt balen”, verzucht vertrekkend Oss-trainer Robbert Wuisman die niet te spreken was over de arbitrage. ,,Het is zonde dat we het niet af konden maken, want we waren beter. Het hielp niet mee dat de scheidsrechters in mijn ogen onterecht een goal toekenden aan IJsseloever. Uiteindelijk is het ook te wijten aan de tegenstander die goed verdedigde en elk klein foutje afstrafte. Zelf hadden we natuurlijk gewoon moeten scoren uit de reeks strafcorners die we kregen.”

Met name in de beginfase leek Oss de gasten te overlopen. De thuisclub bouwde verzorgd op en zette IJsseloever, dat net als in de eerdere ontmoetingen vooral via counters gevaarlijk werd, meteen onder druk. Het leverde de voorsprong op dankzij een goal van Rogier van den Boogaard. Uit een snel genomen vrije slag kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte, maar vlak voor rust zette Olaf Zonnenberg Oss weer op voorsprong. Negentien seconden na de pauze stond het weer gelijk. Een kleine tien minuten later pakte IJsseloever voor het eerst de voorsprong, die het niet meer weggaf.