Volledig scherm
David ‘Big Papi’ Ortiz. © AFP

Honkballegende ‘Big Papi’ Ortiz gewond bij schietpartij

Voormalig honkbalfenomeen David Ortiz is geraakt door een kogel bij een schietpartij in een bar in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De 43-jarige Ortiz, die veertien seizoenen een gewaardeerd slagman was bij de Boston Red Sox, kreeg de kogel in zijn rug. Hij is inmiddels geopereerd en herstelt in het ziekenhuis.

Volledig scherm
Leo Ortiz, vader van David Ortiz, spreekt de pers toe. © AFP

Ortiz, bijgenaamd ‘Big Papi’ om zijn krachtige slagen, is buiten levensgevaar en zal volledig herstellen, aldus zijn vader. ‘’Big Papi zal nog lang leven.’’

De lokale krant El Nuevo Diario toonde beelden van een bewakingscamera waarop de schietpartij te zien was. Een man drong de bar binnen en begon te schieten, de aanwezige gasten sloegen op de vlucht. Toch wisten omstanders de schutter te overmeesteren.

Volledig scherm
© AFP
  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”