Honkballer Dwayne Kemp op archiefbeeld.
Volledig scherm
Honkballer Dwayne Kemp op archiefbeeld. © ANP

Honkballers hebben weinig moeite met Israël en Groot-Brittannië

EK honkbalNa de overwinning op het nog ongeslagen Israël (13-4) wonnen de Nederlandse honkballers ook hun gestaakte wedstrijd tegen Groot-Brittannië. In Bonn werd met 10-2 gewonnen. 

Voordat Oranje de laatste EK-duels speelde, was het al geplaatst voor de kwartfinales. Of Nederland groepshoofd zou worden, hing af van het duel met Groot-Brittannië. De scheidsrechter besloot zaterdag de openingswedstrijd te staken bij 10-2, omdat het te donker werd. 

Met die riante voorsprong hervatte Nederland dat duel. Het bleef bij die uitslag waardoor de honkballers zich tot groepshoofd kroonden met vier zeges uit vijf duels. De tegenstander op vrijdag in de kwartfinales is België. 

De top vijf van het EK plaatst zich voor het olympisch kwalificatietoernooi later deze maand in Italië.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.