Volledig scherm
© Henk Seppen

Honkballers nemen bij OKT-start revanche op Tsjechen

De Nederlandse honkballers zijn goed van start gegaan op het olympisch kwalificatietoernooi in Italië. In Parma werd Tsjechië met 4-1 verslagen.

Met de overwinning namen de honkballers revanche voor de 8-6-nederlaag van anderhalve week geleden, op het EK in Duitsland. Oranje werd in Bonn uiteindelijk wel Europees kampioen.

Werper Orlando Yntema stak in Parma in goede vorm. Hij stond acht innings op de heuvel en incasseerde slechts één punt. Roger Bernadina (drie binnen geslagen punten) en Ademar Rifaela (homerun) zorgden voor de score van Oranje.

Donderdag speelt Nederland tegen Israël en daarna wachten nog duels met Spanje, Zuid-Afrika en Italië. De winnaar van het toernooi verdient een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio, de nummer 2 krijgt in maart een herkansing op een tweede OKT.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”