Honkballers verslaan gastland Duitsland op EK

De Nederlandse honkballers hebben bij het EK gastland Duitsland met 8-1 aan de kant gezet. Het Koninkrijksteam van bondscoach Evert-Jan 't Hoen plaatste zich daardoor voor de kwartfinales. In Bonn was Ademar Rifaela de grote man bij Oranje met drie homeruns.

Volledig scherm
© ANP

Calten Daal was in de eerste inning goed voor de 1-0, na een honkslag van Sharlon Schoop. In de tweede inning maakte Duitsland gelijk. Vervolgens was Rafaela sterk in zijn slagbeurten in de tweede en vierde inning. 

Twee homeruns zorgden voor twee punten en ook Hendrik Clementina kon daardoor tweemaal binnenlopen. Bij een 5-1-stand was het slotakkoord weer voor Rafaela die met een homerun in de achtste inning Clementina en Sicnarf Loopstok binnen liet lopen.


De honkballers zijn zeker van een plek bij de eerste vier van poule A. Woensdag speelt Oranje nog tegen Israël en het restant van het afgebroken duel met Groot-Brittannië (10-2 voorsprong). 

Europese titelverdediger Oranje moet bij de eerste vijf eindigen voor plaatsing van het olympische kwalificatietoernooi dat direct na het EK wordt gehouden in Bologna en Parma.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”