Volledig scherm
Beitske Visser viert haar zege in Zolder. © REUTERS

IJzersterke Visser boekt eerste zege in W Series

Foto'sBeitske Visser heeft de tweede race in de W Series, de nieuwe raceklasse voor vrouwen, gewonnen. De Friezin reed op het circuit in het Belgische Zolder het laatste kwartier van de race onbedreigd aan de leiding en pakte haar eerste zege in het kampioenschap.

De 24-jarige Visser startte vanaf de tweede positie. Ze stond in de kwalificatie lang bovenaan met de beste rondetijd, maar zag dat Jamie Chadwick tegen het einde van de sessie haar tijd nog verbeterde.

De race in Zolder startte chaotisch omdat de auto van de als laatste gestarte Belgische Sarah Bovy in brand raakte nog voor de start. De andere coureurs kregen echter groen licht om te starten. Visser nam meteen de leiding over van Chadwick. De safety car kwam in de baan en nadat die weg was, was er meteen een crash tussen de Britse Esmee Hawkey en de Hongaarse Vivien Keszthelyi. Ook na de tweede safety car bleef Visser vasthouden aan haar leidende positie. Chadwick won de felle strijd met Alice Powell om de tweede plaats.

De W Series is nieuwe autosportklasse die is opgezet om de stap naar de Formule 1 voor vrouwen te vergemakkelijken. Visser finishte begin deze maand als vierde in de ouverture van de series op het Duitse circuit Hockenheim. Door haar zege klimt ze naar de tweede plek in de stand, achter Chadwick. De Britse won de eerste race en finishte nu als tweede.

Chadwick heeft na twee races 43 punten, zes meer dan Visser. Er volgen nog vier races. De volgende is op 8 juni op Misano.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de tweede race:

Volledig scherm
Visser viert de zege met champagne. © REUTERS
Volledig scherm
Visser naast Alice Powell (links) en Jamie Chadwick (rechts). © REUTERS
Volledig scherm
Visser op het circuit van Zolder. © REUTERS
Volledig scherm
Visser vlak voor haar winnende race. © REUTERS