Edoardo Molinari moet, net als zijn landgenoot Lorenzo Gagli, de Oman Open laten schieten omdat hij in quarantaine is geplaatst.
Volledig scherm
Edoardo Molinari moet, net als zijn landgenoot Lorenzo Gagli, de Oman Open laten schieten omdat hij in quarantaine is geplaatst. © AP

Italiaanse golfers niet besmet met virus en mogen toch starten bij Oman Open

De Italiaanse golfers Lorenzo Gagli en Edoardo Molinari mogen toch meedoen aan de Oman Open. De twee waren in eerste instantie in quarantaine geplaatst uit vrees voor een besmetting met het coronavirus.

De 34-jarige Gagli komt uit Florence, de 39-jarige Molinari uit Turijn, twee steden in het door het nieuwe virus getroffen noorden van Italië. Gagli had recent een griepje, Molinari, de oudere broer van voormalig British Open-winnaar Francesco Molinari, is zijn kamergenoot in Oman.

Vanmorgen werd bekend dat de resultaten van een medische test negatief waren, waardoor de twee toch de baan op mochten. ,,Vanwege deze uitzonderlijke omstandigheden zullen Gagli en Molinari alsnog aan het deelnemersveld worden toegevoegd”, meldt de organisatie.

,,We hebben te maken met een globaal probleem, waarin we alle richtlijnen opvolgen en zoveel mogelijk preventieve maatregelen zullen nemen”, meldt Keith Pelley namens de Europese Tour. ,,Alle beslissingen worden genomen met het oog op de algemene publieke gezondheid.”

De Oman Open in Muscat is vandaag begonnen en duurt tot en met zondag. Namens Nederland komen Joost Luiten (winnaar in 2018), Lars van Meijel, Darius van Driel en Wil Besseling er in actie.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.