Volledig scherm
Joost Luiten sloot de eerste dag van de Dubai Desert Classic af op par. © BSR Agency

Joost Luiten geeft goede start weg in Dubai

Joost Luiten heeft de eerste ronde van de Dubai Desert Classic afgelegd in 72 slagen, precies het baangemiddelde. De 34-jarige Rotterdammer wist op zijn eerste negen holes drie birdies te slaan, maar hij gaf zijn mooie uitgangspositie weer uit handen. Met drie bogeys op de laatste zes holes eindigde hij op par.

Luiten moest al vroeg in actie komen op de banen van de Emirates Golf Club in Dubai. Zijn ronde par was uiteindelijk goed voor de gedeeld dertigste plaats.

De Nederlandse golfer heeft vijf slagen meer dan de Belg Thomas Pieters. Die kwam ondanks een slechte start met een double bogey en een bogey na acht birdies uit op 67 slagen. Pieters ligt één slag voor op de Amerikaan David Lipsky en twee slagen op een groep van twaalf golfers.

De Dubai Desert Classic maakt deel uit van de Europese Tour. Luiten begon zijn seizoen vorige week in Abu Dhabi, waar hij afgelopen jaar derde was geworden. De Nederlandse golfprof kwam nu niet verder dan de gedeelde 42ste positie, dertien slagen achter de Engelse winnaar Lee Westwood.