Elco van der Geest (rechts).
Volledig scherm
Elco van der Geest (rechts). © afp

Judoka Elco van der Geest vijfde op WK

Judoka Elco van der Geest is zaterdag als vijfde geëindigd op de WK in Parijs. De geboren Haarlemmer, uitkomend voor België, verraste in de kwartfinale Irakli Tsjirekidze, de olympisch kampioen uit Georgië. Daarna verloor hij in de halve finale van de Rus Tagir Khaiboelajev. In de strijd om brons was de Tsjech Lukas Krpalek te sterk.

 1. Judoka's na wisselvallig WK op weg naar Londen

  Judoka's na wisselval­lig WK op weg naar Londen

  Na de snelle uitschakeling van Henk Grol nam de judoploeg zaterdag met gemengde gevoelens afscheid van de wereldkampioenschappen in Parijs. De Nederlandse vaandeldrager van de Japanse vechtsport had van de mondiale eindstrijd een groot succes kunnen maken. Nu bleef het bij zilveren medailles voor Dex Elmont (-73 kg) en Edith Bosch (-70 kg) en een bronzen plak voor Anicka van Emden (-63 kg), nog geen slecht resultaat in een competitie met bijna 1000 judoka's.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”