De Nederlandse hockeyvrouwen veroverden op de Spelen van 2012 goud.
Volledig scherm
De Nederlandse hockeyvrouwen veroverden op de Spelen van 2012 goud. © ANP

KNHB verrast door uitspraken KNWU: ‘Bonden moeten NOC*NSF volgen’

Sportbonden moeten in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio de lijn van NOC*NSF volgen en niet zelf naar buiten treden met een mening. Dat zegt Erik Gerritsen, voorzitter van de hockeybond, op de vraag of hij vindt dat het evenement komende zomer in Japan nog wel door kan gaan na de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

De roep om uitstel wordt steeds luider. De Nederlandse wielerbond KNWU was zaterdag de eerste grote sportbond in Nederland die zich uitspreekt tegen het doorgaan van de Spelen. ,,In de huidige omstandigheden in de wereld achten wij het onverstandig en bijna onverantwoord dat atleten en hun begeleiders hier en in de rest van de wereld zich onder vreselijk moeilijke en ongezonde omstandigheden blijven voorbereiden op de Spelen”, aldus KNWU-voorzitter Marcel Wintels.

De hockeybond gaat daar niet in mee. ,,Wij hebben net als de andere bonden afgesproken dat NOC*NSF ons in deze vertegenwoordigt. Daarom reageren wij nu niet als afzonderlijke bond. Dat de KNWU dat wel heeft gedaan, heeft ons verrast. Wij hebben goed contact met NOC*NSF en laten de communicatie hierover aan hen”, aldus Gerritsen.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.