Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Susan Krumins. © AFP

Krumins: Ik leef al heel mijn leven naar de Zevenheuvelenloop toe

Waar ook ter wereld gaat Susan Krumins (33) de strijd aan met de Afrikaanse loopsters, maar nergens voelt ze zich zo thuis als bij de Zevenheuvelenloop. Zondag loopt ze weer op de voor haar zo vertrouwde grond, waar ze in 1995 als negenjarige al op het podium stond.

Door Pim Bijl

Haar naam was gewoon nog Susan Kuijken, ze deed aan turnen en ze was negen jaar. Toen stond ze al op het podium bij de Zevenheuvelenloop. Het was de eerste hardloopwedstrijd waar ze ooit aan de start stond. Die mini-Zevenheuvelenloop, voor basisscholieren, was toen nog vernoemd naar Ellen van Langen. De derde keer dat de jonge Susan er liep, won ze ‘m en mocht ze een ereronde lopen met de Ierse Catherina McKiernan, de winnares van de Zevenheuvelenloop.

  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.