LeBron James viert een driepunter in de slotfase tegen de Indiana Pacers met het zogenoemde 'Big Balls'-dansje. Het komt de ster van de Los Angeles Lakers op 15.000 dollar boete te staan.
Volledig scherm
LeBron James viert een driepunter in de slotfase tegen de Indiana Pacers met het zogenoemde 'Big Balls'-dansje. Het komt de ster van de Los Angeles Lakers op 15.000 dollar boete te staan. © AFP

LeBron James krijgt 15.000 dollar boete vanwege ‘obsceen gebaar’

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA legt ster LeBron James een boete op van 15.000 dollar (zo’n 13.250 euro) vanwege een ‘obsceen gebaar’ dat hij maakte. De Los Angeles Lakers-ster scoorde woensdag in de laatste minuten van de wedstrijd tegen de Indiana Pacers een driepunter en vierde dat door over zijn broek heen naar zijn kruis te grijpen.

  1. Europees doelpuntenrecord voor handballer Smits: ‘We hebben Europa laten zien wat wij kunnen’

    Europees doelpunten­re­cord voor handballer Smits: ‘We hebben Europa laten zien wat wij kunnen’

    Handballer Kay Smits heeft op het EK in Hongarije en Slowakije een record gevestigd. De topschutter van het Nederlands team scoorde in de eerste drie groepswedstrijden 32 keer en dat heeft geen enkele speler eerder gepresteerd op een Europese eindronde. Smits verbeterde het record van Oleg Velikii uit Oekraïne, die op het EK van 2000 tot 30 doelpunten kwam in de eerste drie groepswedstrijden.