NBA on ESPN

Chris Paul, Brandon Ingram and Rajon Rondo were ejected after throwing blows in L.A. 😳

LeBron sticht vrede bij vechtpartij in eerste thuisduel

Lakers weer onderuitHet eerste thuisduel van LeBron James voor de LA Lakers liep vannacht uit op een teleurstelling. Houston Rockets vertrok eenvoudig met de volle buit (115-124) en de wedstrijd werd door een vechtpartij in de slotfase ontsierd. LeBron zelf bracht de gemoederen tot bedaren.

Chris Paul van de bezoekers kreeg het aan de stok met Rajon Rondo van de Lakers, die naar hem gespuugd zou hebben. Er werden een aantal rake klappen uitgedeeld voordat LeBron James, goed voor 24 punten, de kemphanen uit elkaar haalde. Beide spelers en Brandon Ingram van de thuisploeg konden voortijdig naar de kleedkamer. Profcompetitie NBA komt later vandaag vermoedelijk met straffen.

De Lakers, met een vernieuwd team, verloren donderdag al in Portland bij de Trailblazers. ,,Ik ben niet teleurgesteld’', zei drievoudig NBA-kampioen James, die afgelopen zomer een vierjarig contract in Los Angeles tekende. ,,Het is logisch dat het nog niet loopt, we hebben nog wat tijd nodig.’' Over de vechtpartij was hij kort: ,,Ik heb niet gezien wat er gebeurd is.’’

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AP