Volledig scherm
© BSR Agency

Luiten breekt met caddie: ‘Te vaak te veel kleine foutjes’

Golfer Joost Luiten heeft de samenwerking met zijn Schotse caddie John Dempster stopgezet. De twee werkten sinds eind vorig jaar samen, maar dat ging niet tot tevredenheid van Luiten.

,,De klik bleek er toch niet te zijn en ik vond vooral dat John te vaak te veel kleine foutjes maakte met soms dure gevolgen”, zegt Luiten op zijn website na het Brits Open, waar hij op de gedeelde 32e plaats eindigde. ,,Op een gegeven moment verlies je dan het vertrouwen in je caddie en dat werkt natuurlijk niet. Ik ga dus op zoek naar een nieuwe caddie en heb daarvoor even de tijd.” Een caddie assisteert en adviseert een golfer op de baan.

De Rotterdammer zou komende maand in Tsjechië spelen, maar Luiten slaat dat toernooi uit de Europese Tour over. Hij doet daarna wel mee aan de Scandinavian Invitation in de Zweedse stad Göteborg. ,,Ik neem nu even rust om vooral mentaal weer fit te worden en scherp te beginnen aan de volgende serie toernooien.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”