Max Caldas
Volledig scherm
Max Caldas © ANP

Max Caldas stopt na Spelen als bondscoach van de hockeyers

Max Caldas neemt na de Olympische Spelen in Tokio afscheid als bondscoach van de Nederlandse hockeyers. De Argentijn had Oranje ook onder zijn hoede op de Spelen van Rio waar het team vierde werd. In 2012 veroverde hij met de hockeyvrouwen het goud op de Spelen van Londen.

Caldas laat weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Caldas begon in 2010 te werken voor de hockeybond en leidde de Nederlandse vrouwen naar een Olympische (2012), Europese (2011) en wereldtitel (2014). Met de mannen werd hij in 2015 en 2017 Europees kampioen.

,,Ik heb de afgelopen tien jaar met veel passie en plezier eerst de vrouwen en vervolgens de mannen gecoacht. Een fantastische periode waarop ik met trots terugkijk. Ik heb met hele goede speelsters gewerkt, en werk op dit moment met geweldige spelers op weg naar Tokio 2020. De samenwerking met de KNHB is altijd goed geweest. Toch besefte ik dat het moment dichterbij kwam om afscheid van elkaar te nemen. Ik voel dat het tijd wordt voor een andere uitdaging.”

Caldas zegt nog niet te weten waar zijn toekomst ligt.

  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.