De hockeysters balen van het gelijkspel tegen Spanje
Volledig scherm
PREMIUM
De hockeysters balen van het gelijkspel tegen Spanje © AP

Medaillemachine hapert: Werk aan de winkel voor hockeysters

Ineens hapert de medaillemachine van de Nederlandse sport. Op het EK heeft het vrouwenhockeyteam na twee duels nog niet gewonnen. Incidenten, of reden tot zorg? Vijf vragen en antwoorden.

Door Rik Spekenbrink

1. Hebben de hockeysters, minder dan een jaar voor de Olympische Spelen, een probleem?
Nederland is de regerend Europees en wereldkampioen, de nummer 1 van de wereld. Twee zwakke beurten op het EK vormen niet direct reden tot paniek. De topvorm is er deze week niet, dat hoeft ook niet. Nederland zal zich linksom of rechtsom plaatsen voor Tokio 2020 en heeft dan nog elf maanden om het niveau op te krikken. Maar dat is wel nodig, wil de ploeg zich revancheren voor het gemiste goud van Rio de Janeiro in 2016.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.