Lonneke Sloetjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Lonneke Sloetjes. © Ronald Hoogendoorn

‘Na een slechte wedstrijd zeg ik nooit: het lag aan een ander’

Lonneke SloetjesLonneke Sloetjes (28) is bescheiden en houdt niet zo van aandacht. Maar de topscorer van Oranje weet altijd een schijnwerper op zich gericht. Ook als het niet goed gaat, zoals bij het OKT tegen Italië. Vanavond wacht de kraker tegen Turkije.

Door Lisette van der Geest

Als volleybalteams met voetballers vergeleken worden, is Lonneke Sloetjes de spits van het team. De vrouw die de meeste punten maakt, op wie de schijnwerpers staan afgesteld. Sloetjes, na een spottend lachje: ,,Lullig, hè?’’ Het was haar naam die de afgelopen ­jaren op menig mondiaal overzicht prijkte: bij dat van de beste speelsters ter wereld, in het Dream Team bij de Olympische Spelen, in de top 3 van topscorers op het WK. Maar succes is niet oneindig.

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.