Volledig scherm
Nouchka Fontijn is op de WK in Rusland al zeker van een medaille. © EPA

Nouchka Fontijn al zeker van medaille op WK boksen

Nouchka Fontijn heeft op de WK in Rusland de halve finales bereikt. De 31-jarige boksster is daarmee al zeker van een medaille in de klasse tot 75 kilogram. De Schiedamse was in de kwartfinales veel te sterk voor Lu Zheng uit China, die zowel in de eerste als tweede ronde van de scheidsrechter 8 tellen kreeg na een serie rake stoten van de Nederlandse.

De vijf juryleden wezen Fontijn na drie rondes van 3 minuten allemaal aan tot winnares. De nummer 1 van de plaatsingslijst gaat het zaterdag in de halve finales opnemen tegen Tammara Thibeault uit Canada, die de Amerikaanse Naomi Graham met 3-1 versloeg. 

Voor Jemyma Betrian zitten de WK er op, zij verloor in de kwartfinales van de klasse tot 57 kilogram met 3-2 van Lioedmila Vorontsova uit Rusland. De 28-jarige Nijmeegse pakte zowel op de WK van vorig jaar in New Delhi als bij de EK van afgelopen zomer in Minsk brons.

Fontijn verloor eind juni de Europese finale en moest genoegen nemen met zilver, net als op de Olympische Spelen van Rio 2016. Ze bereikte toen als Europees kampioene de finale, waarin ze verloor van de Amerikaanse titelverdedigster Claressa Shields.

Fontijn stond vorig jaar op de WK in India ook weer in de finale. Daarin verloor ze op punten van de Chinese Qian Li. De Zuid-Hollandse pakte ook WK-zilver in 2016 en brons bij de WK van 2014.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”