Volledig scherm
© Dick Teske

Ocean Race in 2022 weer naar Den Haag

The Ocean Race komt in het voorjaar van 2022 voor de derde keer naar Den Haag. De haven van Scheveningen is over drie jaar zowel start- als finishplaats van een etappe.

Den Haag was twee keer eerder gastheer in de grote zeilwedstrijd. In 2014-2015 fungeerde de stad als pitstop en in 2017-2018 finishte de hele race in Den Haag. Op de finish van vorig jaar kwamen meer dan 335.000 bezoekers af. ,,Den Haag heeft zich bewezen als een van de meest populaire stops tijdens de afgelopen twee edities van de race als pitstop in 2015 en finish in 2018", zei Johan Salén, directeur en mede-eigenaar van The Ocean Race.

Over drie jaar vinden ook de WK zeilen plaats in Den Haag. ,,2022 wordt het mooiste zeiljaar ooit voor Nederland”, aldus Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond. “Met de komst van de Ocean Race en de WK zeilen is een zomer topzeilen gegarandeerd. De synergie tussen beide evenementen biedt ultieme kansen.”

Na startplaats Alicante en het Deense Aarhus is Den Haag de derde stad die meedoet aan de wedstrijd in 2022. Op dit moment is de organisatie van The Ocean Race nog volop bezig met de selectie van de andere etappelocaties.

Vorig jaar werd The Ocean Race gewonnen door het Dongfeng Racing Team, met Carolijn Brouwer aan boord.