Volledig scherm
PREMIUM
De hybride Renault-truck van Gert Huzink ploegt met extra pk’s aan boord door de duinen van Saoedi-Arabië. © ASO/F. Flamand

Ook Dakar Rally gaat op elektrische toer

De eerste volledig elektrische racetruck in de Dakar Rally van 2021. Dat is wat Lars Kool van het Osse bedrijf UMS voor ogen heeft. Eerst maar eens proefdraaien met een hybride versie.

De Dakar Rally uitrijden zonder een druppel brandstof. Daar slaagde het Spaanse Acciona-team in 2017 als eerste in na twee mislukte pogingen. Bijna drie jaar later zijn elektrische voertuigen nog altijd een rariteit in de rally ondanks de steeds luidere schreeuw om duurzaamheid. Voor het eerst doet er nu een hybride truck mee aan de zwaarste woestijnrally ter wereld. Voor het elektrische gedeelte is een Oss’ bedrijf verantwoordelijk. 

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM
    video

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”