Joyce Sombroek is huisarts in opleiding en was als hockeyster actief op de Olympische Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). Zij vertelt hoe ze de coronacrisis ervaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Sombroek is huisarts in opleiding en was als hockeyster actief op de Olympische Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). Zij vertelt hoe ze de coronacrisis ervaart. © Videostill

Oud-topsporters strijden nu tegen corona: ‘Niet lullen maar poetsen, dat zit in ons dna’

Ze glorieerden op de Olympische Spelen, gingen na hun carrière in de zorg werken en vormen nu de frontlinie van de coronacrisis. Hoe ervaren ze dat? En helpt hun topsportverleden ze daarbij?

Joyce Sombroek (29), oud-hockeyster

,,Na anderhalf jaar als arts te hebben gewerkt op de spoedeisende hulp, interne geneeskunde, longziekten en cardiologie, begon ik op 1 maart als huisarts in opleiding in Aalsmeer. Ik haal voldoening uit contact met mensen, het fysiek en mentaal kunnen helpen. Deze opleiding is een goede basis, het werk breed en divers. De eerste dagen waren nog redelijk normaal, al snel stond alles in het teken van corona en zagen we alleen nog spoedgevallen. Het onderwijs ligt nu grotendeels stil, alles is ondergeschikt geraakt. Eerst moeten we hier zo goed mogelijk doorheen komen.