Volledig scherm
Estavana Polman. © AFP

Polman langer bij Deense handbalclub

Estavana Polman blijft nog een jaar langer bij de Deense handbalclub Team Esbjerg. Dat laat de 26-jarige Nederlandse handbalster weten op Instagram.

Polman handbalt al sinds 2013 in Esbjerg, dat haar destijds overnam van het eveneens Deense SønderjyskE. In het seizoen 2015/2016 werd Polman met Esbjerg landskampioen in Denemarken, waar in 2016/2017 de Super Cup werd gewonnen en in 2017/2018 de Deense beker. 

 ,,Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin en mijn gezin ook. De club voelt als een tweede thuis. Bovendien zie ik de ploeg groeien, ik hoop dat we kunnen meedoen om de Deense titel en ver kunnen komen in de Europacup’', aldus Polman op de clubsite.

De opbouwspeelster is geliefd bij de club. ,,Ze verkeert in topvorm en is volwassen geworden in haar spel. Ik zie haar amper fouten maken’', looft coach Jesper Jensen de Nederlandse international. Polman was een van de uitblinkers bij Oranje, dat brons behaalde op het EK afgelopen december in Frankrijk. Bij Esbjerg is ze een ware doelpuntenmachine met 952 goals in 171 wedstrijden.