Epke Zonderland traint in Heerenveen.
Volledig scherm
Epke Zonderland traint in Heerenveen. © EPA

Resultaten Zonderland bij kwalificatie in Bakoe blijven staan

De resultaten van de kwalificatiewedstrijden bij de wereldbekerwedstrijden turnen in Bakoe, die op 12 en 13 maart werden gehouden, tellen mee voor punten in het wereldbekerklassement. Epke Zonderland eindigde op rekstok op de tweede plaats. Hij verdient daarmee 25 punten. Die tellen nu mee in de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio.

De beste drie resultaten in de wereldbeker tellen mee voor plaatsing voor de Olympische Spelen. Zonderland heeft al drie zeges op zijn naam staan. Met 90 punten voert hij het klassement aan rekstok aan. Alleen de wereldbeker in Doha staat nog op het programma. Wanneer die wordt gehouden is niet bekend.

De wedstrijden in Bakoe werden na de tweede dag gestopt. Vanwege de uitbraak van het coronavirus konden de finales niet plaatsvinden.

Nu de Olympische Spelen van Tokio met een jaar zijn uitgesteld tot 2021 heeft Zonderland de intentie uitgesproken nog een jaar door te gaan. Hij was van plan na de Spelen van 2020 te stoppen.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.