LaMarcus Aldridge (rechts) en Steven Adams van Oklahoma City Thunder.
Volledig scherm
LaMarcus Aldridge (rechts) en Steven Adams van Oklahoma City Thunder. © AP

Scorende Aldridge helpt Spurs aan zege

NBALaMarcus Aldridge was de gevierde man bij San Antonio Spurs. Hij leidde zijn ploeg met 39 punten naar een zege op Oklahoma City Thunder: 121-112.

Dit seizoen scoorde Aldridge nog niet zo vaak voor zijn ploeg in de NBA. Spurs stond bij het ingaan van het laatste kwart acht punten voor en gaf de tegenstander nauwelijks de kans dichterbij te komen. Het verschil werd nooit kleiner dan vijf punten.

Tot nu toe wint San Antonio Spurs als Aldridge op dreef is. Bij de vijf overwinningen van dit seizoen was de sterspeler goed voor gemiddeld 25 punten. Als de 34-jarige routinier minder op schot is, verliest Spurs zijn wedstrijden. Bij de drie nederlagen scoorde hij niet meer dan negen punten gemiddeld. 

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.