Sprinters verbeteren in Londen Nederlands record op 4x100 meter

Diamond LeagueDe Nederlandse sprintploeg heeft bij de Diamond League in Londen het Nederlands record op de 4x100 meter estafette verbeterd. Chris Garia, Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina liepen in het Olympisch Stadion naar 37,99.

Dat was een fractie sneller dan het oude record van 38,03, dat hetzelfde viertal vorig jaar in Berlijn neerzette op de EK. Met die tijd veroverde de ploeg een bronzen plak.

Nederland had zich eerder al verzekerd van deelname aan de WK dit najaar in Doha. Doel is daar het halen van de finale, zei kopman Martina na de recordrace in Londen. “Daarna is het volgende doel de Olympische Spelen in Tokio”, aldus de atleet van Curaçao, die aangaf dat de estafetteploeg van plan is veel te blijven trainen.

Burnet zei dat de sprinters al sinds januari trainen en werken aan het perfectioneren van de estafette. De Atletiekunie heeft sinds dit jaar met de Zwitser Laurent Meuwly ook een bondscoach estafette. “We stoppen er veel werk in en doen eigenlijk alles samen. Daarom komt er nu zo’n mooie tijd uit”, aldus Burnet.

Het Britse sprintkwartet won in 37,60, Japan eindigde als tweede in 37,78. Dat waren de beste tijden van dit jaar tot dusver op het estefettenummer. Oranje liep met 37,99 de vierde mondiale tijd van dit jaar.

Volledig scherm
Christopher Garcia, Hensley Paulina en Churandy Martina vieren het Nederlands record. © AFP
  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”