Jansen in actie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jansen in actie. © Claire Jansen - Druijts

Tilburgse hockeyscheidsrechter gaat op voor tweede EK: ‘Dit blijft het hoogste van het hoogste’

Op een hoog podium acteert ze al meerdere jaren en grote internationale toernooien zijn haar beslist niet vreemd, maar een EK Hockey buiten Nederland is toch even andere koek. De Tilburgse Claire Jansen - Druijts (35) maakt onderdeel uit van het scheidsrechtersgilde op het Europees kampioenschap in Antwerpen dat dit weekend is gestart. ,,Dit is echt het hoogste van het hoogste.”

En wie de top wil bereiken, moet ergens beginnen. Voor Jansen - Druijts -de dubbele achternaam draagt ze sinds ze een halfjaar geleden trouwde met haar geliefde Lusiana- begon het avontuur op veertienjarige leeftijd. Als jeugdspeler van de toen nog bestaande Tilburgse ploeg THMC Forward om precies te zijn.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.