Volledig scherm
Kawhi Leonard van Toronto Raptors . © AP

Toronto Raptors deelt tweede tik uit in NBA-finale

De Toronto Raptors zijn op voorsprong gekomen in de finale van de NBA tegen titelverdediger Golden State Warriors. Door een zege van 123-109 in wedstrijd drie nam de ploeg uit Canada met 2-1 de leiding in de best-of-seven.

De Warriors waren behoorlijk onthand door de afwezigheid van een aantal vaste waarden. Kevin Durant was er opnieuw niet bij en ook Klay Thompson en Kevon Looney ontbraken door blessures. Stephen Curry was wel nadrukkelijk aanwezig in de wedstrijd met een 47 punten, maar die hoge individuele score was onvoldoende om de Raptors af te remmen.

De bezoekers namen in het eerste kwart al afstand van de thuisploeg uit het Californische Oakland en hielden die voordelige marge de rest van het duel vast. Kawhi Leonard sprong eruit met 30 punten, maar ook Kyle Lowry (23 punten) en Danny Green (18 punten) waren productief.

,,De Warriors maken het je nooit gemakkelijk en Stephen Curry is een van de beste spelers ter wereld, dus voor ons is het van belang vast te houden aan ons strijdplan en vooral geen mentale terugslag te krijgen, want dat kan ons nekken’', zei Lowry na het duel.

Golden State geldt als de grote favoriet. De ploeg stond de afgelopen vier jaar in de finale en behaalde drie keer de titel. Toronto Raptors staat voor het eerst in het bestaan van de club in de finale van de NBA. Wedstrijd vier is vrijdag in Oakland.

Volledig scherm
Draymond Green van Golden State Warriors ligt moedeloos op de grond. © AFP