Kira Toussaint op archiefbeeld.
Volledig scherm
Kira Toussaint op archiefbeeld. © AP

Toussaint wint weer in wereldbeker

Kira Toussaint blijft winnen in de wereldbeker. Ze schreef donderdag in Doha de 50 meter rugslag op haar naam. Toussaint zegevierde in een tijd van 27,80 seconden. Het was haar vierde zege op rij op dit nummer tijdens de World Cup Series. 

Toussaint was vooral blij met haar winnende tijd. ,,Het ging in de finale weer sneller dan in de series. En de tijd was ook sneller dan vorige week in Kazan. Dit was ook de laatste race in deze cyclus op de langebaan."
Kamminga genoot in Qatar van zilver. ,,Het was echt een goede race. Ik zat weer dicht bij mijn persoonlijk record en opnieuw onder de olympische limiet. Ik merk echt dat ik groei in de uitvoering van races."

Arno Kamminga pakte zilver op de 100 meter schoolslag (59,25), achter de Japanner Yasuhiro Koseki (59,11).

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.