Volledig scherm
Archieffoto. © Pix4Profs / Joris Knapen

Trappers maakt geen fout tegen hekkensluiter Krefelder EV

Tilburg Trappers ontving zondag hekkensluiter Krefelder EV. Zou de koploper in de valkuil vol onderschatting stappen of eroverheen springen? De ploeg van coach Bo Subr maakte geen fout: 6-2.

Na 15 minuten 23 seconden ijshockeyen, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een duel dat in het teken stond van maatschappelijke betrokkenheid. Algemeen directeur Gerard Arink maakte voorafgaand aan de wedstrijd bekend dat de club samenwerkingsverbanden is aangegaan met zorginstelling Amarant, waarvan enkele cliënten op de tribune zaten, en het Ronald McDonald Huis.

Hoe onvoorspelbaar de sport soms ook kan zijn, iedereen in het IJssportcentrum in Tilburg zag dat Trappers de riante voorsprong van 5-0 niet meer uit handen zou geven. Het duurde alsnog acht minuten totdat Mitch Bruijsten het krachtsverschil uitdrukte in de score: 1-0. Daarna ging het snel. Broer Kevin en Jordy Verkiel maakten in een tijdsbestek van 25 seconden de 2-0 en 3-0.

Goaliewissel

Krefelder EV hield enkele minuten stand, waarna Mitch Bruijsten (powerplaygoal) en Jordy van Oorschot toesloegen. Na de vijfde tegentreffer vroeg coach Elmar Schmitz een time-out aan en voerde en goaliewissel door. Sebastian Staudt, die de eerste ontmoeting keepte (2-4 voor Trappers), kwam in de plaats voor Ennio Albrecht. Door de riante voorsprong kreeg Bryan Vos zijn eerste speelminuten bij Trappers.

Met zijn komst op het ijs ging het een stuk beter bij de bezoekers. De goalie incasseerde slechts één tegendoelpunt, een treffer van Ninho Hessels. Ondanks dat het duel al ruimschoots was gespeeld, wilde het toekomstteam van Krefeld eens laten zien waarom het predicaat talententeam erop is geplakt.

In de derde periode gooiden de bezoekers alles in de strijd en Trappers speelde een stuk slordiger. De hekkensluiter beloonde de hunkering naar de eretreffer rijkelijk. Tom-Eric Bappert benutte powerplay optimaal en Patrick Demetz zette de eindstand op het scorebord: 6-2.