Volledig scherm
Tilburg Trappers viert de winnende treffer tegen Lindau Islanders. © C. Flemming

Trappers schakelt Lindau pas in overtime uit

Pas laat in de overtime, toen Trappers een mannetje meer op het ijs had, beslisten de Tilburgers vrijdagavond de vierde wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs tegen Lindau Islanders. Brock Montgomery was de matchwinner: 2-3.

Nadat Trappers in het eerste duel met Lindau Islanders moeite had gehad om doelman Zabolotny te passeren (2-2, Lindau won na overtime), stonden de Tilburgse vizieren in de tweede en derde wedstrijd wel op scherp: 5-2 en 6-1 winst. Maar zo makkelijk ging het vrijdagavond niet in duel 4.

Rommelig

Geen doelpunten in de rommelige eerste periode, waarin de ploeg van Bo Subr wel een overwicht had. En toen kwam Lindau in de tweede periode op voorsprong. De 1-0 hield krap tien minuten stand, tot Trappers-captain Ivy van den Heuvel de gelijkmaker binnenprikte: 1-1.

Na twee perioden had Trappers 28 doelpogingen gedaan, de thuisploeg 12. Het leek dus wachten tot de Tilburgers in de derde periode de genadeslag gingen toedienen. Maar het was Lindau dat opnieuw een voorsprong nam. In de 46ste minuut maakte Lennartsson de 2-1 en moest Trappers weer in de achtervolging.

Powerplaysituatie

In de 52ste minuut trokken de Tilburgers profijt uit een powerplaysituatie. Brock Montgomery leverde de assist, Jordy Verkiel drukte af: 2-2. Daar bleef het bij in de derde periode, al pakte Ivy van den Heuvel nog wel een straf in de laatste minuut, zodat Lindau de noodzakelijke overtime met 1,5 minuut powerplay mocht beginnen. Trappers overleefde die hachelijke fase met een mannetje minder.

Het regende kansen over en weer in de overtime, maar er leek geen doelpunt te gaan vallen. Tot Lindau twee minuten voor tijd een straf kreeg. Trappers benutte het personele overwicht snel: Brock Montgomery tekende voor de golden goal, besliste daarmee de wedstrijd (2-3) en de serie (3-1) in het voordeel van Trappers, dat volgende week vrijdag in eigen hal begint aan de tweede ronde van de play-offs.