Volledig scherm
Van der Mark op het podium na zijn overwinning in Jerez. © EPA

Van der Mark knalt in Spanje naar eerste seizoenszege

Motorcoureur Michael van der Mark heeft zijn eerste race dit seizoen in het WK Superbike gewonnen. De 26-jarige Rotterdammer was zondag de beste in de tweede manche op het circuit in het Spaanse Jerez. Na achttien ronden reed hij zijn Yamaha als eerste over de finish. Ruim 3,5 seconden later kwam wereldkampioen Jonathan Rea uit Groot-Brittannië op zijn Kawasaki als tweede binnen. De Turk Toprak Razgatlioglu eindigde op zijn Kawasaki als derde.

Van der Mark was zaterdag in de eerste race al prima op dreef. Hij eindigde toen als tweede achter Alvaro Bautista. De Spanjaard ging een dag later op zijn Ducati bij het ingaan van de tweede ronde als leider onderuit door een eigen fout. Daarmee was zijn rol uitgespeeld.

In het klassement na zes ronden leidt Bautista nog steeds. Zijn voorsprong op Rea bedraagt 41 punten. Van der Mark, die eerder dit seizoen in Assen al eens als tweede eindigde, klom dankzij zijn sterke optreden in Jerez naar de derde plek in de WK-stand. Zijn achterstand op Bautista, die dit seizoen al negen races won, bedraagt 112 punten.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”