Beitske Visser.
Volledig scherm
Beitske Visser. © REUTERS

Visser dwingt plek af in voorselectie tweede seizoen W Series

De voorselectie van de W Series is bekend. Een twaalftal vrouwelijke coureurs heeft al een stoeltje, de andere acht plekken worden vergeven op de testdagen in Almeria. 

Een van de namen die sowieso aan het tweede seizoen van de W Series, de raceklasse voor vrouwen, deelneemt is Beitske Visser uit Dronten. De 24-jarige vicekampioen heeft haar stoeltje veiliggesteld door haar tweede plaats in het kampioenschap, net als de overige elf beste coureurs. 

In het Spaanse Almeria zullen veertien vrouwen vanaf maandag strijden om acht plekken. Visser zal daar samen met Miki Koyama aanwezig zijn om te fungeren als maatstaf voor de rest. 

Het blijft bij Visser als enige Nederlandse. Geen enkele landgenoot heeft zich aangemeld voor de testdagen. 

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.