Vrouwen HC Den Bosch in slotminuut onderuit in eerste finalewedstrijd tegen Amsterdam

videoDe vrouwen van HC Den Bosch hebben de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs verloren van Amsterdam. Een rake strafbal van Eva de Goede bracht twee minuten voor tijd de beslissing: 2-1.

Een gedreven spelend HC Den Bosch leek al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen toen Frédérique Matla een door haarzelf versierde strafcorner binnen pushte, maar die treffer werd afgekeurd. In het restant van de eerste helft kreeg Den Bosch nog vijf corners, maar die leverden niets op. Ook kansen voor Frédérique Matla en Lieke Hulsen troffen geen doel. Amsterdam stelde daar niet veel tegenover, Marijn Veen leek soms gevaarlijk te worden maar de Bossche verdediging hield simpel start.

Den Bosch was voor rust duidelijk scherper en feller dan Amsterdam en trok die lijn in de tweede helft door. Dat leverde eerst de zevende strafcorner op - waar weer geen doelpunt uit viel - en kort daarna de verdiende openingstreffer. Via een Amsterdamse stick stuiterde een schot van Matla in het doel: 0-1. Er leek niet zoveel aan de hand voor Den Bosch, tot Pien Sanders een paar minuten later de bal in de cirkel inleverde bij Kitty van Male. Die legde af op Charlotte Vega die recht op Josine Koning schoot, maar Van Male sloeg daarna uit de rebound alsnog toe: 1-1.

Die onverwachte gelijkmaker gaf Amsterdam vleugels en het zette Den Bosch het restant van het derde kwart onder druk. Af en toe kwam de ploeg van Raoul Ehren er nog uit, maar ook uit de andere strafcorners (in totaal kreeg Den Bosch er acht) werd niet gestart. Uiteindelijk leek de wedstrijd af te stevenen op shoot-outs. Tot Rosa Fernig in de Bossche cirkel ongelukkig Marijn Veen haakte en de scheidsrechter een strafbal gaf. Eva de Goede bleef kalm: 2-1.

Aanstaande zaterdag is de tweede wedstrijd in Den Bosch. Dan wordt om 12.00 uur afgeslagen aan de Oosterplas. Een eventuele beslissingswedstrijd is een dag later op hetzelfde tijdstip, ook in Den Bosch. 

Volledig scherm
Actiebeeld van Amsterdam - HC Den Bosch. © BSR Agency