Volledig scherm
Archieffoto HC Tilburg. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Warmerdam bezorgt HC Tilburg zevende nederlaag

HC Tilburg kreeg ook bij Pinoké de negatieve spiraal niet verbroken. De ploeg van Jeroen Delmée liep in het Amsterdamse Bos tegen de derde nederlaag op rij en zevende verlies in totaal aan.

Dennis Warmerdam was de veroorzaker voor de Tilburgse malaise. Juist de hockeyer van wie iedereen nog een jaar geleden dacht dat hij nooit meer topsport kon bedrijven door een tumor in zijn arm. 

Maar Warmerdam overwon de ziekte, vocht zich terug en was weer van waarde voor Pinoké. De aanvaller etaleerde zijn klasse tegen HC Tilburg, de nummer voorlaatst uit de hoofdklasse. Vlak na de eerste periode opende hij de score: 1-0. 

Voor de zoveelste keer keek de ploeg van Jeroen Delmée tegen een achterstand aan bij Pinoké, waar HC Tilburg nog nooit wist te winnen. Damon Steffens trok de stand gelijk met zijn specialiteit: de strafcorner. Het betekende zijn vierde doelpunt vanaf kop cirkel dit seizoen. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen, bracht Warmerdam de beslissing: 2-1.

En zo liep HC Tilburg opnieuw tegen een nederlaag aan. Dankzij de nederlaag van hekkensluiter Almere bij Bloemendaal (4-0) staan de Tilburgse hockeyers nog altijd voorlaatste.

  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.