Volledig scherm
PREMIUM
Sabrina van der Sloot druipt af na de verloren halve finale tegen Rusland. © Beeldboot/Gertjan Kooij

Waterpolosters opnieuw veroordeeld tot OKT: ‘We gaan die Spelen halen’

Derde keer op rijDe uitschakeling in de halve finale van het EK in Boedapest is bij de Nederlandse waterpolovrouwen hard aangekomen. ,,Dit doet pijn, maar dat olympisch ticket gaan we halen", zegt Nomi Stomphorst, kort nadat Rusland vanavond in de halve finale na penalty's met 4-3 te sterk was. 

En zo werd het doemscenario van 2016 ook in 2020 werkelijkheid. Net als op het EK van vier jaar geleden walste Nederland door het EK en lag de ploeg op koers voor een olympisch ticket. Maar evenals in 2016 grijpt Oranje ook nu op het EK naast kwalificatie voor de Olympische Spelen. Destijds ging het in de finale mis, nu in de halve finale. De waterpolosters krijgen in maart hun laatste kans op plaatsing voor Tokio tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Italië.

  1. De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping
    Podcast

    De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping

    Je zou Aad de Mos eerder in een voetbalpodcast verwachten, maar wij weten dat hij ook al een leven lang loopt, zeker op zondagmorgen. Als trainer hakte hij al knopen over opstellingen door tijdens zijn duurloop. De oplossing die hij thuis niet zag, zag hij tijdens het hardlopen wél. Een gesprek over verdwaalde Ikea-toeristen, aanvallen van buizerds, lopen op de tankbaan, de Oirschotse Heide en afsnijdende voetballers als Johan Cruijff.