Volledig scherm
Archiefbeeld New Heroes. © Jan Verhoeven

Weergaloze comeback leidt New Heroes langs Landstede

In het laatste thuisduel van dit seizoen toonde New Heroes zich klaar voor de play-offs. Thuis, in een uitpuilende Maaspoort, begonnen de Bosschenaren slecht, maar de ploeg kwam indrukwekkend terug van 23 punten achterstand en won met 77-73.

De uitploeg kwam een stuk beter uit de startblokken. New Heroes keek al snel tegen tien punten achterstand aan, wat coach Ivica Skelin in een time-out dwong. Het mocht echter niet baten, De Bosschenaren keken na het eerste kwart tegen een 6-23 achterstand aan.

In het tweede kwart was Maarten Bouwknecht één van de weinige lichtpuntjes aan Bossche zijde. Met negen punten zorgde hij ervoor dat New Heroes de tegenstander nog enigszins in zicht hield :22-43.

Den Bosch begon zeer sterk aan de tweede helft en liet zich door wat arbitrale tegenvallers niet van de wijs brengen. Zo liet de ploeg zien te kunnen vechten als het moet. De achterstand en drive van Zwolle leken echter te groot om de uitploeg te laten buigen. Een driepunter van Zwolle in de zoemer aan het einde van het derde kwart, drukte de stemming ook aardig.

Bij het ingaan van het vierde kwart stond New Heroes op zes punten achterstand. Met minder dan vier minuten te gaan kreeg Jonathon Williams zelfs de kans om gelijk te maken. Vanaf de vrije worplijn lukte dat echter net niet. Payton Henson gooide met het ingaan van de laatste twee minuten er echter een driepunter in. Toen Keshun Sherrill dat kunstje uit onmogelijke hoek herhaalde, was het feest compleet in Den Bosch.

Inmiddels stond New Heroes dus met vier punten voor. In het vervolg bleef het spannend, maar speelde de Bosschenaren de wedstrijd vakkundig uit. Zwolle is daarmee definitief veroordeeld tot de tweede plaats, waardoor een rematch van deze thriller in de tweede ronde van de play-offs voor de hand ligt.