Volledig scherm
Thiemo de Bakker in actie tijdens de Davis Cup, 2018. © EPA

Wildcard voor De Bakker en Rus op Libéma Open

Het grastoernooi van Rosmalen, sinds 2018 bekend als Libéma Open, krijgt extra Nederlandse inbreng in het enkelspel. De organisatie heeft Thiemo de Bakker (ATP-234) en Arantxa Rus (WTA-129) een wildcard gegeven. Robin Haase en Kiki Bertens stonden al op de deelnemerslijst.

Voor De Bakker, voormalig nummer veertig van de wereld, wordt het zijn zesde deelname aan het ATP 250-toernooi op het Brabantse gras. In 2014 was de oud-jeugdkampioen op Wimbledon er voor het laatst bij in Rosmalen. Hij bereikte toen de kwartfinale, zijn beste resultaat aller tijden.

Rus doet zelfs voor de negende keer mee. Ook haar beste resultaat is de kwartfinale. Dat lukte de nummer twee van Nederland van dit moment in 2017. Naast het genoemde viertal maken Nederlanders Michaëlla Krajicek en Demi Schuurs hun opwachting in het dubbelspel.

De zes Nederlandse tennissers krijgen gezelschap van een aantal internationale topspelers. Het Griekse toptalent Stefanos Tsitsipas (ATP-7) voert bij de mannen de lijst aan. Hij krijgt concurrentie van onder meer David Goffin en Grigor Dimitrov. Bij de vrouwen is Kiki Bertens de hoogstgeplaatste speler, terwijl ook Aryna Sabalenka en Elise Mertens hoog op de lijst staan.