Dafne Schippers.
Volledig scherm
PREMIUM
Dafne Schippers. © BSR Agency

Woede bij Schippers: háár nummer is ineens een bijnummer

Diamond LeagueDe 200 meter, waarop Dafne Schip­pers twee wereldtitels behaalde, is bij de nieuwe Diamond League gedegradeerd naar het bijprogramma. De Nederlandse vindt het maar niets.

Door Pim Bijl

Uitkomen op het Diamond League-podium was jaren geleden een van de fijne bijkomstigheden van haar carrièreswitch van de meerkamp naar de sprint. Dafne Schippers geniet van wedstrijden op het hoogste niveau tegen andere toppers. Alleen de wereldkampioenschappen, eens in de twee jaar, kennen een sterkere ­bezetting. Het doet de 27-jarige Utrechtse dan ook pijn dat haar levelingsnummer, de 200 meter, geen deel meer uit maakt van het hoofdprogramma van de veertiendelige reeks topwedstrijden, die volgend jaar op 17 april aanvangt in Doha.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.