Volledig scherm
© ANP

‘Zonderland mist World Cup in Cottbus na operatie’

Epke Zonderland komt volgende week niet in actie tijdens de World Cup in Cottbus. De turner heeft afgelopen week een nieuwe ingreep aan zijn voorhoofdsholtes moeten ondergaan, meldt de NOS.

De 33-jarige Zonderland ondervond in het verleden al vaker hinder van ontstekingen aan de holtes. Tijdens het WK vorige maand presteerde hij ondermaats door een trainingsachterstand om die reden en liep hij mede door een val directe kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio mis.

Via de wereldbekerwedstrijden hoopt hij zich de komende maanden alsnog te plaatsen. Om deelname aan de Spelen veilig te stellen, moet Zonderland als eerste eindigen in het klassement op zijn discipline, de rekstok.

  1. Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Gouden Toussaint ontspant door te facetimen met puppy

    Toussaint heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid op de finale van de 50 meter rugslag bij de EK kortebaan. Nadat ze in de halve finales met 25,75 seconden een Nederlands record had gezwommen, pakte Toussaint haar telefoon. ,,Tussen de eerste en tweede 50 meter zat anderhalf uur. Ja, wat ga je dan doen? Ik heb eerst heel rustig uitgezwommen en ben toen even gaan facetimen met m’n puppy”, vertelde Toussaint lachend bij de NOS.