In de Belgische stad Gent werd de snelheidslimiet door automobilisten in extreme mate overschreden
Volledig scherm
In de Belgische stad Gent werd de snelheidslimiet door automobilisten in extreme mate overschreden © Stad Gent

161 kilometer per uur in de bebouwde kom: Belgische politie flitst chauffeurs met krankzinnige snelheden

,,Snelheidscontroles blijven nodig”, concludeert de politie in het Belgische Gent. Bij snelheidscontroles werd afgelopen week onder andere een automobilist geflitst die 161 km/u reed in de bebouwde kom, waar net als in Nederland maximaal 50 km/u is toegestaan. Op één avond betrapte de politie vijf chauffeurs die meer dan het dubbele van de toegestane snelheid reden.

,,We waanden ons op een racecircuit”, zegt de politie over de snelheidscontroles die zij afgelopen vrijdag op de Nieuwevaart in Gent hield. In de voormiddag reed slechts 5 procent van de 2202 chauffeurs te snel, maar de ergste overtreder reed toen al 138 km/u. ,,’s Avonds staken sommige chauffeurs nog een tandje bij”, klinkt het. ,,We flitsten vijf chauffeurs die meer dan 100 km/u reden. De absolute topsnelheid bedroeg maar liefst 161 km/u.”

Door de coronacrisis had de Belgische politie de afgelopen tijd minder aandacht voor verkeerscontroles. Veel automobilisten profiteerden daarvan, in combinatie met de lege wegen, door het gaspedaal extra diep in te duwen. Nu de maatregelen versoepelen, wordt er overal weer meer ingezet op snelheidscontroles, meldt de Belgische politie.

  1. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

    ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.
  2. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
    PREMIUM

    Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

    Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”