Volledig scherm
De elektrische VW Crafter van AH © Albert Heijn

Albert Heijn bezorgt de boodschappen elektrisch

Albert Heijn heeft voor de bezorgdiensten in Amsterdam 25 volledig elektrische Volkswagens Crafter in gebruik genomen. 

De bestelwagens zijn afkomstig uit het eigen wagenpark en door het bedrijf Orten Electric Trucks voorzien van een elektrische aandrijflijn. Dit gebeurde in samenwerking met specialist EFA-S (ElektroFahrzeuge Stuttgart), een bedrijf dat ook voor andere opdrachtgevers grote aantallen bestelwagens en trucks heeft geëlektrificeerd. Het laadvermogen van de elektrisch aangedreven VW Crafters bedraagt ongeveer 1300 kilo, terwijl ook de actieradius van circa 130 kilometer meer dan voldoende is voor bezorgdiensten in stedelijk gebied.

In 2025 emissievrij

Albert Heijn streeft ernaar dat de thuisbezorging met ingang van 2025 voor het grootste deel emissievrij is. De supermarktketen zet ook stappen met betrekking tot het emissievrij bevoorraden van de winkels. Samen met DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO wordt getest of de supermarkten kunnen worden bevoorraad met elektrische trucks. Albert Heijn heeft daarmee een Europese primeur. Er worden namelijk niet alleen volledig elektrische trucks maar ook plug-in-hybride trucks gebruikt.

Bron: e-Drivers.com

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.