Volledig scherm
Alle Tesla's met Autopilot kunnen vanaf volgend jaar autonoom rijden, aldus Elon Musk © Tesla

‘Alle Tesla's rijden begin volgend jaar volledig autonoom’

Alle Tesla's met Autopilot kunnen vanaf begin volgend jaar volledig autonoom rijden. Dat heeft Elon Musk laten weten aan zijn investeerders tijdens een conference call.

Er wordt veelvuldig getest met auto's die zelfstandig kunnen rijden, maar nog geen een fabrikant durft het aan om te zeggen dat zijn auto's volledig autonoom kunnen rijden. Sterker nog, de autonome auto lijkt verder weg dan ooit dankzij recentelijke ongelukken en software-beperkingen.

Zoniet Elon Musk. Hij liet weten dat de Full Self Driving package, oftewel de ‘Volledig zelfrijdende besturing’ in zijn Tesla's vanaf begin volgend jaar ‘feature complete’ is. Daarmee bedoelt hij dat een Tesla in essentie in staat is om zijn inzittenden volledig autonoom van A naar B te brengen. 

Toch benadrukt hij dat er altijd iemand achter het stuur moet zitten die kan ingrijpen als het misgaat. Want zelfs als alle techniek in de ogen van Tesla feilloos werkt, is er nog altijd de wetgever die dit moet toestaan op de openbare weg. En zolang het nog vaak misgaat met proeven op dit gebied, zal het nog wel even duren voor dat gaat gebeuren.